Home  >  Onze diensten  >  Games

Games

Leuk, spannend en effectief

Doen en ervaren, afgewisseld met reflectie, is een zeer effectieve en prettige manier van leren. Een game is een dynamische praktijksimulatie waarbij je een halve dag of een hele dag kunt oefenen. De deelnemers verrichten daarbij allerlei taken en zien zich voor diverse opdrachten geplaatst.

Een game of praktijksimulatie is zeer geschikt als onderdeel van een veranderings- of opleidingstraject. Deelnemers oefenen zeer actief, denken na, experimenteren en nemen beslissingen in een gefingeerde omgeving. Ze ervaren of krijgen te horen wat het effect is van hun gedrag, aanpak, beslissingen of advies.

Een game is voor allerlei zaken te gebruiken, zoals bijvoorbeeld:

  • Het oefenen van vaardigheden
  • Het werken met competenties
  • Het uitproberen van een nieuwe werkwijze in verband met nieuwe ontwikkelingen intern, extern, bij klanten of op de markt
  • Het samenwerken

Er wordt meestal in kleine groepjes/teams gewerkt waardoor er ook echt sprake is van individuele aandacht. Aangezien er vaak als speelse factor ook een competitie-element in de game is ingebracht, is het werken aan de diverse opdrachten vaak niet alleen leerzaam maar ook spannend en bovendien resultaatgericht. Je wilt het als team immers goed doen.  

Bij de games die wij verzorgen werken we met trainingsacteurs. Zij zullen er door hun rol en spel voor zorgen dat u direct in de praktijksituatie getrokken wordt. Ook krijgt u van hen direct mondeling of schriftelijk feedback, zodat u deze direct voor het volgend onderdeel van de game kunt gebruiken. Daardoor gaat het leren sneller.
De game wordt altijd geleid door een deskundige begeleider die niet alleen verantwoordelijk is voor de logistiek van de dag maar ook gericht is op uw persoonlijke leerdoelen.

Het kan zijn dat u een speciaal op uw organisatie afgestemde game wilt. Maar misschien wilt u juist liever een branchevreemde game waarbij de nadruk ligt op specifieke vaardigheden die u wilt oefenen.

Wilt u de mogelijkheden bespreken of hebt u vragen?

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Uw vraag of reactie
Verificatie code*
 

* De verficatie code is: 76015

'Late Night' Show
Op een ontspannen en interactieve wijze uw onderwerp of thema onder de aandacht brengen? Denk dan eens aan een show à la ‘Late Night'!... meer >

Laaggeletterdheid
Weet jij waar je laaggeletterdheid aan kunt herkennen?... meer >

Leren omgaan met mondige ouders à la Luizenmoeder?
Die vinden we niet raar, we vinden ze alleen maar heel bijzonder.... meer >

Waarom storytelling werkt?
Een persoonlijk verhaal verbindt en raakt. Storytelling kun je leren. Leren hoe het jouw verhaal wordt! ... meer >